Semnificaţia nefericirii şi suferinţei semenilor nostri

Acum mai mult decât oricând emisiunile de ştiri sunt umplute cu catastrofe naturale sau provocate de om, catastrofe de tot felul care provoacă suferinţă nespusă pentru mulţi oameni. Fie că este vorba de catastrofe economice în multe ţări, ori de teribila suferinţă individuală sau a maselor în accidente, boli, dezastre naturale şi aşa mai departe, emisiunile de ştiri zilnice sunt pline cu acest fel de veşti. Acest fapt este deja un fel de loc comun astfel încât mulţi dintre noi am devenit intr-un anume fel insensibili la toate aceste veşti teribile şi adesea continuăm să mergem înainte ridicând din umeri în faţa unor asemenea veşti.

Un lucru însă este cu siguranţă valabil: niciodată în istoria lumii nu a existat o asemenea acumulare de evenimente. Ceva este cu certitudine greşit şi acest ceva nu pare să se diminueze, ci dimpotrivă se intensifică de la an la an. Fiecare an pare să aducă în lume mai mult rău în comparaţie cu anii anteriori. In mijlocul tuturor acestor evenimente se află omul, el care trebuie să încerce să înţeleagă rostul acestor acumulări de evenimente. Şi putem înţelege rostul a ceea ce se întâmplă azi în întreaga lume!… 

Evenimentele dureroase şi nefericite pe care le vedem pe ecranele televizoarelor noastre şi de asemenea în imediata noastră apropriere, ar trebui să ne facă să reflectăm şi să încercăm să găsim cauza de bază a acestor evenimente, dacă doar am găsi timp pentru a ne opri să reflectăm. Dar nu avem deloc timp pentru astfel de lucruri. La urma urmei ce treabă avem noi dacă ceilalţi oameni se confruntă cu greutăţi? Atâta timp cât noi nu suntem direct afectaţi şi atâta timp cât cei dragi nouă sunt în siguranţă, de ce să ne facem griji? Căci dacă aceste lucruri rele li se întâmplă unor oameni, înseamnă că ei au făcut ceva rău şi drept urmare îşi merită soarta.

   Aceasta este esenţa problemei, nu-i aşa? “Ei trebuie să fi făcut ceva rău!”

  

   Dar toţi am făcut ceva rău. Fiecare dintre noi, fără excepţie! Soarta noastră şi ziua socotelilor ne aşteaptă după colţ.

   Astăzi, este rândul celor de lângă noi să experimenteze consecinţele faptelor greşite pe care le-au săvârşit, însă mâine, cu siguranţă va fi rândul nostru să experimentăm consecinţele faptelor noastre greşite. Nu încape nici o îndoială. De aceea, ar trebui să fim ceva mai solidari şi să oferim ajutor aproapelui nostru cât de mult putem, căci de fapt, nici noi nu suntem mult mai buni decât el.

   Aceste evenimente teribile, atât de răspândite astăzi, trebuie să constituie pentru noi avertismente astfel încât să putem folosi puţinul timp pe care încă îl avem pentru a ne schimba pe noi înşine în bine, pentru a schimba în bine felul în care gândim, vorbim şi acţionăm astfel încât o astfel de soartă grea să nu cadă asupra noastră. Noi ar trebui să învăţăm din experienţele celorlalţi oameni pentru a ne schimba pe noi înşine în bine şi atunci poate putem evita să cadă asupra noastră o astfel de soartă grea. Ar trebui să ne străduim noi-insine şi astfel să devenim  fiinţe umane mai bune spiritual, în interiorul nostru. Am fost până acum complet materialişti şi unilaterali în punctele noastre de vedere. Căci recunoaştem doar Pământul, şi nu realizăm că există lucruri mai măreţe şi de o valoare mult mai mare pe care le putem recunoaşte de asemenea, numai să vrem!

 

( inspirat de pe kisol.com )

This entry was posted in inspirat de pe kisol.com. Bookmark the permalink.

Leave a comment